perjantai 23. huhtikuuta 2010

18.-21.4.2010 Moalboal, Filippiinit (53443km)

Lyhyt tilannekatsaus Filippiineiltä: pohjois-Cebusta siirryttiin etelämpään päin, eli Moalboalin kaupunkiin. Moalboal on myös sukelluskohde ja sen edustalla on Pescador-saari, joka on tunnettu kuhisevasta vedenalaisesta elämästä (ja paksuista saksalaisista sukellusturisteista). Majoituttiin viehättävään bungalowiin, joka ei kylläkään ollut rannalla, mutta rannan puutteen korvasi maja ja majassa oleva wifi-yhteys (ei, ei täälläkään pysty olemaan täysin lomalla, työt aina välillä kutsuu Askoa...).

Kolmisen päivää Moalboalissa meni rennolla meiningillä, vuokrattiin mopo ja tarkistettiin jälleen lähiympäristö kivojen paikkojen varalta. Noin 20 kilometrin päässä kaupungista olikin hienot vesiputoukset, joiden vesi viilensi satunnaista matkailijaa. Mikä menee ylös (vaikka tiukkaa teki), tulee monesti myös alas. Hypyt muuten näyttävät vain suoritetun matalalta, todellisuudessa kallio oli tosi korkea :)

Huomatkaa kuvan Joona Puhakan suoritus: kolmois-Lutz, kärkihypyllä! Käytiin myös White Beachilla, jossa oli muutamia resortteja ja melko hieno rantsu, hienoine koralliriuttoineen. Riutta suorastaan kutsui snorklaamaan.

Jaksettiin myös tarkistaa Malapascuan hienojen sukelluskokemusten innoittamana vedenalainen maailma myös täällä ja sukellettiin yhdessä yksi päivädyykki, joka oli seinämäsukellus Pescador-saaren ympärillä. Saaren seinämä laskeutuu useiden satojen metrien syvyyteen ja me sukeltajat kiersimme saarta ympäri, koska sen ympärillä suorastaan kuhisee elämää. Sukellus oli suoraan kuin luontodokumentista; miljoonien sardiinien parvet kiemurtelivat ympärillämme. Oli myös tonni- ja muita kaloja sardiineja saalistamassa ja matalammalla hienoja koralleja auringonvalossa välkehtien. Hieno kokemus, tai katsokaa itse miltä näytti. Video on britti-Danin käsialaa. Thanks, Dan!

Asko heitti vielä yhden iltadyykin brittiveljesten kanssa, mutta mitään mainittavan arvoista ei tuolla sukelluksella kohdattu. Sukellusten lisäksi vietettiin pari ratkiriemukasta iltaa brittiveljekset Pryorin (Dan & Eddy) ja kiwi-Davidin kanssa. Meinasi maha ratketa riemusta ja vuosia tuli monta lisää, sen verran hupaisaa seuraa nämä veijarit oli. Pojat saivat myös vihdoin tuhottua jo parisen kuukautta repun painoina olleet salmiakkikossut (etsikää missä kuvan Jallu luuraa), kiitos siitä! Elikkäs oliko seura hauskaa ollenkaan vaan tekikö Salmari vaan tehtävänsä? Danilla muuten oli myös omakohtaisia kokemuksia ladyboyn suudelmasta ja siitähän naurut saatiin.

Moalboalla oli lomakausi menossa, joten joka ilta oli jotain häpeningiä kylällä. Käytiin siis tarkistamassa tanssi- ja kauneuskilpailut. Kohtalaiset markkinat oli myös paikalla. Vaikka Irri kuvassa lahjoittaakin rahojamme takaisin, voitimme heti ensimmäisellä kierroksella pääpotin. Tarkoitus oli mennä vain viettämään aikaa, eikä viedä paikallisten vähäisiä varoja. Ja tämä ei ollut ensimmäinen kerta. Cebussa samassa pelissä kaikki kutoselle ja tottakai eka kierros ja potti kotiin. Raha tulee rahan luokse ;) Oli kyllä pakko tuonkin jälkeen jatkaa pelaamista ja "palauttaa" osa rahoista takaisin, sen verran suomalaista hävetti... Moalboalilta jatketaan Negroksen saarelle Dumagueteen, josta lisää seuraavassa kirjoituksessa.

7 kommenttia:

Julia kirjoitti...

Tämä on testi...

Julia kirjoitti...

HA!!! Se toimii!! Ette oo laittanu muo (vielä) mustalle listalle :)

Voi pojat kun on upeita kuvia!! Oikeesti, tosi upeita maisemia!!Nauttikaa olostanne siellä, toivottavasti syksyllä nähdään vielä ennen kun kotiudutte!

Marika kirjoitti...

Taisi nyt mennä hiukka taitoluistelu- ja uimahyppytermit sekaisin...Pinja kommentoi noita hyppyjä: jalat edellä suorin vartaloin aukinaisella kerällä ja toinen jalat edellä suorin vartaloin spagaattitaitolla. Ja pisteet näistä hypyistä 2½ ja 3½. Ja Askolle Pinjalta: "hyppää seuraavalla kerralla sisäänpäinhyppy pääedellä kerän kautta!"

Liisa Lindqvist kirjoitti...

Wautsi wau, olette löytäneet paikkoja joista tällainen köyhä suomalaistyöläinen saapi vaan haaveilla:o)

Tänne ei kummempia, tosin perheenlisäys saapui pari viikkoa sitten ja neiti-Oona oli jo eilen ensimmäisessä kissanäyttelyssään. Oli hippasen pitkä päivä aamuseiskasta iltakuuteen. Mutta eka ruusuke kissalle tuli, saas sitten nähdä innostutaanko esittelemään kattia useamminkin:o)

Terkuin
Liisa, Pekka ja Oona

Asko & Irina kirjoitti...

Julia: Tuo(kin) oli varmaan sen tuhkapilven aihauttamaa, eli ilmeisesti pilvi on häviämässä, kun kirjoittelut onnistuu. Ilmoitellaan kunhan mekin tiedetään jotain lisää...
Pinja: Mä ooon niitä harvoja ihmisiä maailmassa, joka osaa hypätä uimahyppyjä luistimet jalassa. Itseasiassa en tiennytkään osaavani hypätä noin taitavasti nimettyjä hyppyjä. Olen lahja :) Hyppään tuon hypyn heti kun olen tajunnut mitä nuo termit ovat...taittuuko tuossakin hypyssä joku paikka. Hmmmm, sattuukohan se?
Liisa: Missäs vaiheessa me ollaan siirrytty "rikkaiden lomailevien porvarien"- kategoriaan ;) Kunhan Oona-neiti alkaa tienaamaan rahaa näyttelyillä, niin sitten vain eläkepäiviä tänne viettämään. Tai tulette Filippiineille näyttelyyn. Varmaan saatte jostain luukulta matka-avustustakin, kunhan vaan hyvin perustelette...

Asko & Irina kirjoitti...

Jarkko: En tiedä kumpi noista on pahempi, anteeksi siis parempi :) Mutta, jos tulet, niin ostan liput eturiviin - molemmille. Ja tiedoksi, että Boyz II Meniltä on tullut joku levy ;) Eikä tuossa vielä kaikki. Nenättömän (ja hengettömän) miehen viimeinen viikatteen isku, eli 1.5 täällä olisi Miihkalin muistokonsertti!!! Meillä vaan lähtee lento samana päivänä kello 20, nyyh nyyh, muuten oltais menty viivana.

Anonyymi kirjoitti...

Onko joku muu kun minä joskus noin 20 vuotta sitten nähnyt elokuvan Sininen laguuni (tai paluu sinne??)? Tuli noista vesiputouskuvista vaan semmonen leffa mieleen....

t. marie