maanantai 18. tammikuuta 2010

4.-6.1.2010 Sukhothai, Thaimaa (24140km)

Muutama päivä Julian tuloon ja Bangkokissa pitäisi olla siis 7.1. aikaisin aamulla. Päätettiin puolittaa matka Chiang Maista Bangkokiin ja pysähtyä välillä Sukhothain kaupunkiin.

Kaupunki on yksi Thaimaan vanhimmista ja kuuluu Unescon maailmaperintölistalle. Kaupunkia rakennettiin 1200-luvun loppupuolelta 1300-luvun alkupuolelle kuningas Ramkanghaengin aikana. Sukhothai kukoisti miltei 150 vuotta, kunnes Ayutthaya valtasi sen. Kaupungissa on yksi Thaimaan vaikuttavimmista rauniokaupungeista, ja sitä tietysti piti päästä ihmettelemään. Kuitenki näin kolmen kuukauden matkanteon jälkeen huomaa, että tämä nähtävyyksien katseleminen alkaa jo käydä työstä; ei oikein jaksa enää innostua temppeleistä, kivikasoista jne. (anteeksi kaikki kulttuurimatkailijat!), joten meidän historiallinen pyörähdys Sukhothain vanhassa kaupungissa oli melko pikainen (noin 2 tuntia, jossa välissä torkut puun alla). Hienoja pytinkejä ovat rakennelleet, olisi saanut kyllä enemmän irti, jos omaisi edes auttavat tiedot tämän maailmankolkan (tai yleensäkään) historiasta (em. tiedot tarkistettu Wikipediasta= 100 % faktaa). Mutta kun ei, niin ei.

Ainoa toinen blogissa mainittavan arvoinen asia on, että Asko kokeili aitoa thaimaalaista hierontaa (siis sitä ihan oikeaa hierontaa!). Hierontapaikan vastaanotossa oli vastassa viehättävä, nuori thaityttö ja Asko uskaltautui sisään. No, vaatteiden vaihdon ja lavitsalle asettumisen jälkeen yllätys olikin melkoinen, kun sisään astuikin noin 60-vuotias, kauniisti sanottuna keskivertoa painavampi naishenkilö, joka aloitti murjomaan Askoa. No, hieronta oli joka tapauksessa nautinnollinen kokemus, ennakkoluuloista huolimatta.

Parin päivän jälkeen jatkettiin kohti pääkaupunkia ja siitä lisää myöhemmin. Nyt alkaa meilläkin oikea LOMA ja blogi päivittynee vasta Julian lähdön jälkeen (23.1.), jolloin me lennämme Filippiineille ja jolloin julkaisemme kaikkein likaisimmat yksityiskohdat lomastamme!

Siihen asti, kettu kuittaa, over and out!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Trööt!!

Kannattaa pysytellä ulkomailla vielä ehkä ainakin 4.5 vuotta, jos Paavo "väykkä" Väyrysestä tulee uusi pääministeri. Toisaalta kun vaihtoehtoina on Mauri "en puhu vieraita kieliä" Pekkarinen tai Jarmo "minua ei kiinnosta teidän mielipiteenne" Korhonen niin ei kohta ei ole enää kenelläkään hauskaa.

Risto

Risto

Anonyymi kirjoitti...

haluan uuden blogin.ei saa jäädä makaamaan .läh .kih.

Nina kirjoitti...

Terveisiä -17 asteen pakkasesta Helsingistä! Täällä talvi jatkuu ja loppua ei näy. Tosin en valita, ihanaa, kun on kerrankin kunnon talvi. Täällä odotellaan jo innolla blogin päivityksiä ja uusia tarinoita..