perjantai 29. tammikuuta 2010

20.-23.1.2010 LOMA Julian kanssa; Singapore (32493km)

Hyvästit Balille (kuvassa). Jälleen aamuvarhainen lento Singaporeen tutustumaan hiukan toisenlaiseen suurkaupunkiin Bangkokin jälkeen. Singaporessahan kaikki on kovin steriiliä ja puhtoista, mutta tämähän ei missään nimessä tarkoita, että itse citi olisi tylsä. Jännitys tiivistyi heti saavuttuamme lentokentälle, kun Julia jäi tullissa kiinni tupakkakartongin kanssa. Oli fiksuna (?) hankkinut halpaa tupakkia Balilta, muttei muistettu, ettei Singaporeen saa tuoda avaamattomia tupakkipaketteja. No, käry kävi ja melkein kirjaimellisestikin kun Julia hetken harkitsi tupakkien menettämisen pelossa polttavansa koko kartongin kentällä. Onneksi säästyttiin keuhkoahtaumataudilta ja tilanteesta selvittiin jälleen kaivamalla dollarinippu esiin. Koska Julialla siis oli esittää lentolippu edelleen Bangkokiin, sai tupakit jättää "säilytykseen" kentälle nimellistä korvausta vastaan (ilmeisesti sait kääryleet takaisin?). Näin tehtiin, koska toinen vaihtoehto olisi ollut maksaa Sinkkilän rapeat tupakkaverot, vain noin 40 euroa per kartsa.

Olimme ottaneet hyvissä ajoin ennen kaupunkiin saapumista yhteyttä paikalliseen kontaktiimme Jianweniin (kuvassa pullon vieressä), jonka olimme tavanneet jo matkan alussa Tamaon retkellä Kambodzassa. Antoi silloin (ehkä erehdyksessä??) yhteystietonsa ja kehotuksen ottaa yhteyttä Sinkkilään tullessa. Ja näin totta kai teimme.

Majoituimme edukkaaseen hostelliin metroradan varrelle ja lähdimme sieltä käsin kartoittamaan kaupunkia. Olimme sopineet Jianwenin kanssa treffit keskustan metroasemalle ja Jianwenin kirjaimellinen viesti oli: "Meet me at the MRT station in front of fish tank where there are people inside". No, otimme viestin kirjaimellisesti ja etsiskelimme metroasemalta akvaariota, jossa uiskentelisi ihmisiä. Sillä kaikkihan on mahdollista Sinkkilän ostospaikoissa, jopa akvaariossa uivat ihmiset; ehkä joku mainoskikka vaikka? No, erinäisten kyselyjen jälkeen Jianwen löysi meidät sattumalta, koska seisoa pönötimme hölmön näköisinä keskellä metroasemaa. Fish tankilla oli tarkoittanut aseman lasista infokoppia, jossa istuu ihmisiä sisällä. No, loppu hyvin, kaikki hyvin, löysimme toisemme.

Jianwenin kanssa tutustuimme yhteen kaupungin erinomaisista food courteista, jotka usein ovat ostoskeskusten yhteydessä. Noissa ruokakeskuksissa syö yleensä erittäin hyvää ruokaa ja vieläpä erittäin halvalla. Tarjolla oli tälläkin kertaa kaikkea mahdollista intialaisesta Malesian nonya-keittiön herkkuihin. Ainoa ongelma oli valinnan vaikeus.

Illaksi siirryimme Boat Quayihin, josta Jianwen oli varannut meille pöydän paikallisesta Lautapelit.fi-liikkeestä, elikkäs paikasta, jonne ihmiset kokoontuvat pelaamaan erilaisia paikan tarjoamia lautapelejä. Singaporessa hintaa pelkälle pelaamiselle olisi tullut rapeat 4,5 euroa per lätty, mutta koska Jianwen oli kanta-asiakas, pelaaminen meni hänen piikkiinsä kanta-asiakasetuna. Suomalaisesta pelikulttuurista kiinalainen (tai singaporelainen) kulttuuri tuntui poikkeavan kovasti: ääntä lähti enemmän kuin desibelimittari olisi sallinut ja häviäjän mollaaminen tuntui olevan pelin suola. Kaiken kaikkiaan yksi hauskimmista peli-illoista aikoihin! Naurua riitti ja kaikkein yksinkertaisimmat lautapelit olivatkin niitä hauskimpia (ai, miksiköhän???).

Toisena Sinkkilän päivänä päätettiin mennä piknikille paikalliseen kasvitieteelliseen puutarhaan. Ostettiin ruhtinaalliset eväät noin 10 euron naamahintaan ja siihen saikin kaikkia herkkuja juustoista ja sushista (huomio Sakari!) tuoreisiin vadelmiin ja paikallisiin leivoksiin. Kasvitieteellisestä onnistuttiin kuitenkin valitsemaan se ainoa paikka, jonka myös muurahaiset olivat valinneet ja hetken istumisen jälkeen muurahaisia kuhisi joka paikassa. Ruoka oli joka tapauksessa seuran lisäksi erittäin hyvää.

Ja vaikka myös me pitkänmatkalaiset olimme LOMAlla, kiemurteli LOMAllekin arjen käärme. Kantislentoyhtiömme Air Asian siirrettyä jo ostettua lentoa "vain" viidellä tunnilla aiemmaksi, meni suunnitelmat jatkojen suhteen plörinäksi ja meidän oli pakko yrittää selvittää asiaa LOMAlta. Asko uhrasi yhden LOMApäivistään ja jäi selvittämään asiaa. Kyseinen lentoyhtiö kun vastailee sähköposteihin huiman nopealla 1-2 viikon vastausajalla ja kysymykseen kuin kysymykseen vastataan kehotuksella soittaa yhtiön puhelinpalveluun. Toimimme siis näin.

Puhelinpalvelussa varaustunnuksen tavaamiseen meni vain noin 10 minuuttia, kun keskusneiti ei tiennyt millä kirjaimella alkaa maa nimeltä Australia. Kun itse varauksen tiedot näkyivät vihdoin neidin ruudulla, ilmoitti hän, ettei hän pysty tässä numerossa muuttamaan varausta. Daaaaa, ja missähän varausta sitten pystyy muuttamaan, jos ei lentoyhtiön omassa puhelinpalvelussa?!? Tämän jälkeen neiti kehotti soittamaan toiseen palvelunumeroon varauksen muuttamiseksi ja antoi uudelleen oman numeronsa! Kun ystävällisesti kerroimme hänelle, että meillä on jo kyseinen numero ja olemme parhaillaan yhteydessä kyseiseen linjaan, päätti neiti yhdistää meidät muualle. Tämän jälkeen seurasi noin 15 minuutin odottelu linjoilla, minkä jälkeen odottajalta kärähti käämi/puhelimesta loppui akku/operaattori meni konkkaan tai muuta vastaavaa tapahtui. Joten asian selvittely jatkuu tulevaisuudessa ja tulevia käänteitä lienee mahdotonta ennustaa.

Askon selvittelyn ajaksi me tytöt suuntasimme katsastamaan Sentosan keinotekoinen saari, sekä Chinatown. Olimme sopineet Jianwenin kanssa treffit, mutta eipä poika tiennytkään joutuvansa kaitsemaan kahta naista. Oli kuitenkin etiäisen saatuaan varustautunut esiliinalla ja ottanut mukaansa myös kaverinsa Thomaksen. Pojat veivät meidät kiinalaiseen dumplings-ravintolaan syömään. Ihmetys oli suuri kun me, kaksi hyvinvarusteltua eurooppalaista naista, emme jaksaneet syödä juuri mitään (ei olis ruumiinrakenteesta uskonut!) ja kiinalaiset riisitikut vaan pisteli dumplingsia poskeen.

Tavattiin Asko Chinatownissa ja päästiin myös maistamaan paikallista herkkua, duriania. Askohan tuota "herkkua" maistelikin jo aiemmin, mutta me tytöt oltiin asiassa aivan neitsyitä. Durian kuuluu paikallisten herkkuihin ja Jianwen pisteli sitä poskeensa todellisen herkuttelijan meiningillä. Meille muille hedelmä ei edelleenkään auennut, aivan kauheaa tavaraa; sormet haisee kaksi päivää ja henki vielä pitempään.

Viimeinen ilta meni sishaa eli vesipiippua poltellessa. On muuten muoti-ilmiö Sinkkilässä, milloinhan mahtaa tulla Suomeenkin? Sisha on siis maustettua tupakkia. Julia pisteli menemään vanhan tupakoijan varmoilla otteilla/keuhkoilla, onneksi meilläkin oli kokemusta muutaman vuoden takaa. Jätimme Jianwenille, Thomasille ja Markille jäähyväiset toistaiseksi (Thanks for a great time; Jianwen, Thomas, Mark and all other, see you again soon!) ja kun me suuntasimme seuraavana aamuna kohti Filippiinejä, otti Julia lennon Bangkokiin (ostoskeskusten kautta) ja edelleen kotia kohden. Loma Julian kanssa oli huisin hauska, mutta aivan liian lyhyt. Kiitos hienosta matkaseurasta ja seuraavaa odotellessa =)!

9 kommenttia:

Liisa Lindqvist kirjoitti...

Ai hitsi, on siellä Sporen Clarke Queyssa tullut oltua ihan potilaanakin baari-illan aikana - siellä yhdessä baarissa on rullatuolit istuimina ja tippapulloista saa drinksua. Singapore on ihan mesta nasta, vaikka ne hinnathan on aika suomalaisia. Hauska reissu kuullostaa teillä olleen!

Kotomaassa kaikki hyvin, paitsi vähän huolestuttaa kun Kokkonen muistaa Kurkunleikkaajien saari-elokuvasta vaarallisen hyvin erilaisia turhia diiteilssejä.

Joku urpo voitti lotossa 7 miljoonaa juuroa, jos on tuttu niin ei olla enää sen kavereita. Ja sit Euroviisuja ei tarvii muuten tänä vuonna turhaan katella...


Terkuin
Liisa ja Pekka

Marika kirjoitti...

Ai, miten niin heidän pelikulttuuri poikkeaa meidän pelikulttuurista? Ainakin muistaakseni peli-illat meillä noudattaa hyvinkin kuvailemaanne tapaa:desibelejä enemmän kuin sallittu määrä ja toisen mollaaminen (lue Irrin)pelin suola. Te ootte kuulkaa olleet liian kauan jo poissa kotoa, kun tollaiset yksityiskohdat jo alkaa unohtumaan. Kotiin sieltä ja heti!

Asko & Irina kirjoitti...

Liisa: Juu, Spore on ihan eri sfääreissä, mutta mielenkiintoinen paikka. Ruokaa saa halvalla, asuminen tosin hiukan tyyriimpää. Tippapullopaikan ulkopuolella on käyty, vielä ei sisäpuolella. Euroviisut jää väliin, sen lupaan. Ja tuo Pekan (henkinen) tila ei nyt ollut hääppönen lähtiessä, mutta toi Kurkunleikkaajien osio kuulostaa jo kiireiseltä tapaukselta, joten Peijakseen mars!
Marika: Olen oikeasti unohtanut ton Irrin mollaamisen, eli todellakin oltu liian kauan reissussa.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka taas,

Sääennuste etelä-Suomeen: saappaan varren verran lunta- joka päivä!

Viikonlopun Texas Hold'em turnaus meni läpi yllättävissä merkeissä. Kaikki säilyttivät puhekykynsä loppuun asti (jopa Jake ja Leinonen). Vähemmän yllättävää oli se että kaikki jäivät omilleen, paitsi minä 70€ voitolle.

Jatkakaa te siellä tropiikissa seikkailua, mä lähden kolaamaan lunta uudestaan (edellisen kerran aamulla klo6)

Risto

Asko & Irina kirjoitti...

Risto: Muutama tuollainen turnaus lisää ja tavataan Tahitilla. Noista jää kuitenkin aina muutaman kympin omilleen, anteeksi voitolle!

Anonyymi kirjoitti...

tervetuloa bliniä syömään lauantaina iltapäivällä.tuokaa mukananne sopivat pääliset,sekä juomat.meillä pyyhkii hyvin entä teillä.terveisin kaijacantan

Julia kirjoitti...

Heippa kaverit!!

Yritän nyt kolmatta kertaa kirjoittaa tänne, jostain syystä teksti katoaa aina johonkin. Alkaa varmaan nää oikeusministeriön koneet hylkimään kaikkea mikä ei liity työtehtäviin...;) Et jos muo ei päivä aikaan facebookissa näy, niin älkää ihmetelkö!

Tupakat sain takasin Singaporen kentältä. Kyllä kelpaa poltella kun on ollut tupakit tullin takavarikossa kolme päivää :) Muutenhan olisi menny tupakointi maratooniksi, jos mulla ei olis ollu sitä lentolippua näyttää ja en olis sit saanu tupakoita säilytykseen. Eihän sitä tupakoista voi noin vaan luopua!

Ja mitä pelaamiseen tulee, niin meillähän jäi se Uuno turnaus kesken. Jos en ihan väärin muista, niin johdin kirkkaasti? Oikeella taktiikalla pärjää pelissä kun pelissä ;)

Toivottavasti saadaan vielä teidän reissun aikana turnaus pelattua loppuun. Jos vaikka Petrin kanssa tullaan teitä johonkin moikkaamaan. Mulla on nyt jo matkakuume, vaikka en oo kahta viikkoakaan ollu täällä kylillä!

Voikaa hyvin ja nauttikaa olostanne! Ollaan yhteyksissä!

Marika kirjoitti...

Tullaan Kaija!Varmaan noita matkailijoita nyt nyppii, kun eivät pääse blinejä syömään (syököön riisiä)!!Tai jos ne vaikka yllättää ja tulee...

Asko & Irina kirjoitti...

Kaija: Ei taideta ehtiä tällä kertaa, ensi vuonna sitten. Nähdään piakkoin!
Marika: Kyllä nyppii! Syödään riisiä... Terkkuja kullanmuruille, isille, äitille ja kaikille tutuille! Täällä voidaan hyvin, itikanpistoja lukuun ottamatta.