sunnuntai 30. toukokuuta 2010

21.-24.5. Kuala Lumpur, Malesia & 25.5.-3.6.2010 Cairns/Townsville, Australia (64638km)

Indonesian jälkeen vietettiin muutama rentouttava päivä indonesialais-ranskalaisten Lanin ja Gregin luona. Tuo pariskunta tavattiin siis Togeanin saarella joulukuussa ja lupasivat ystävällisesti majoittaa meidät Malesiassa. Pariskunta työskentelee Petronas-torneissa ja heidän asuntonsa on noin viiden minuutin kävelymatkan päässä torneista, eli siis täydellisen keskustassa. Nuo muutamat päivät Kuala Lumpurissa olivat kuin lomaa lomasta; Lanin ja Gregin asunto on täyden palvelun asuntokompleksi ja tulee siis ilmaisena työsuhde-etuna. Lukekaahan muuten viereisen (tiger) pullon teksti. Malesialaisten mielestä Suomi on yksi maailman syrjäisimmistä kohteista, vai? (Painakaa kuvaa, niin saatte suurennettua sen)

Vielä asunnosta: asunto on täysin kalustettu ja meille oli varattu kämpästä vierashuone. Sängyn patja oli pelkästään puoli metriä korkea, joten normaali indonesialainen 3cm:n juuttisäkki oli löytänyt haastajan. Heillä on myös lupa majoittaa kaksi vierasta, joten saimme omat avaimet käyttöömme ja siis käyttöoikeuden kaikkiin mukavuuksiin. Minulle olisi riittänyt jo pelkkä sänky. Siivooja kävi tietenkin joka päivä, joten astiatkin saattoi jättää keittiöön kuin poikamiehenä konsanaan. Joka asunnossa on ERITTÄIN nopea langaton verkko, joten piraattisivustoilta haettiin tietokone täyteen elokuvia. Seuraavaksi esiteltiin saunaosasto; sauna, höyrysauna, poreallas ja kylmävesiallas. Ja laadusta tinkimättä koko sauna oli suomalaismerkkinen: SAWO! Ulkopuolella 18. kerroksessa sijaitsee uima-allas ja auringonottotuolit. Sen lisäksi tietenkin löytyy kuntosali kaikkine härpäkkeineen. Kaikille asukkaille ja vieraille kuuluu myös ilmainen aamiainen. Ja jos oikein kyllästyttää, niin löytyy myös play-room, jossa on pari huoneellista playstationeita. En tiedä mitä sanoa, oli kuin 5-tähden hotellissa olisi asunut ja sitähän se olikin...


Muutoinkin oli mukavaa, kun oli muutama paikallinen opas, vaikka KL ei olekaan vaikea paikka, mutta eipähän tarvitse sitäkään vähää miettiä. Tavattiin pariskunnan ystäviä ja käytiin syömässä yms yms. Erittäin mukavaa, hauskaa ja leppoisaa. Irri muuten otti valokuvia valkoisesta autosta (Mini), keltainen (Lambo) ei niin miellyttänyt!Eli ostamalla kalliin auton et tee vaikutusta ainakaan naisiin...Malesiasta bussilla Singaporeen, josta oli lento illalla Darwinin kautta Cainrsiin, Australiaan. Kaakkois-Aasian jättäminen seitsemän kuukauden matkanteon jälkeen oli haikeaa monilla eri tavoin, olihan se jo tuntunut kotoisalta paikalta, vaikka paikat meilläkin vaihtuivat tiheään jamitään logiikkaa ilmansuunnissa ei matkan aikana ollut. Laskettiin, että kaiken kaikkiaan lenneltiin ympäriinsä Aasiassa 27 lennon verran ja kilometrithän jokainen teistä voi lukaista blogin reunasta; onhan niitä jo nyt kertynyt yli maailman ympäri! Mutta koska koskaan ei saa jäädä paikalleen polkemaan, niin oli tämänkin karavaanin jatkettava matkaa kohti uusia seikkailuja ja mantereita.25.5 vihdoin julkaistiin Taiwanin valtionarpajaisten tulokset, eikä kyseessä ole mikään kiinalainen versio, jossa kansalaisille arvotaan vankeustuomioita. Taiwanissa jokaisessa virallisessa kauppakuitissa on arpanumero. Tämän tarkoituksena on rohkaista ihmisiä vaatimaan kuittia ostoksista, jolloin valtio taasen saa verotuloja. 50000 euron pääpotti siis vain odotti tarkastusta. Piheinä reppumatkailijoina oltiin tietenkin säästetty kaikki 143kpl kuitteja. Reilun puolen tunnin päätteeksi kasasta löytyi kaksikin voittokuponkia. Ei nyt ihan päävoittoja kuitenkaan :( Nyt vaan pitää katsella halpoja lentoja Taipeihin, josko 30 euron takia kannattaa matkustaa...

Seuraavana aamuna saavuttiin Pohjois-Queenslandiin ja Cairnsiin, joka vaikuttikin aika pikkukaupunkimaiselta, odotimme nimittäin suurta kaupunkia suurine rakennuksineen ja liikenneruuhkineen, koska Australiassahan kaikki on suurta, vai? Cairns oli vallan toista; miellyttävä pikkukaupungin tunnelma ja kaduilla vallan hiljaista ja rauhallista. Kivasta kaupungista huolimatta me molemmat olimme hiukan alamaissa maanosan vaihdon jälkeen ja sitä lisäsi myös se seikka, että hintataso täällä Australiassa on hyvin paljon korkeampi kuin Aasiassa. Majoittuminen dormiin vaatimattomista vaatimattomimmassakin hostellissa kustantaa helposti yli 20 euroa! Toki osasimme tosi kalleutta odottaa ja pelätäkin, mutta kaikki tekeminen täällä tuntuu maksavan aivan mielettömiä summia ja Aasiassa kun tingimme muutamasta dollarista... Olikin luonnollinen valinta siirtyä ravintolaruokailusta omaan kokkailuun hostelleissa. No, onneksi kotiruokaa on kiva vaihtelun vuoksi syödä.

Saatiin naamakirjan kautta yhteys Askon serkkuun perheineen, he asuvat noin 350 kilometrin päässä Cairnsista, Townsvillen kaupungissa. Matkustimme bussilla paikalle ja serkun perhe majoitti meidät ystävällisesti muutamiksi päiviksi ja esittelivät meille kotiseutuaan. Ja toteutuihan Irrin unelma koalan, kengurun ja vompatin näkemisestä, kun käytiin Billabongin villieläinkeskuksessa noita ötököitä katsastamassa. Ja kaikenmoista muutakin ötökkää täällä vipeltää pitkin maita ja mantuja; on papukaijoja puissa, opossumeja puutarhassa puhumattakaan hyönteisten maailmasta!Ylösalaisinmaa totta tosiaan... Ja vielä pieni koala-/vompattitrivia kaikille lapsille ja lapsenmielisille: tiesittekös, että koalat eivät syö mitään muuta kuin eucalyptus-puun lehtiä ja koska lehdet ovat aika kovaa purtavaa, koalien hampaat kuluvat iän myötä vähitellen pois ja ne kuolevat lopulta nääntymällä nälkään. Vompatti taasen syö kaikkea muuta, paitsi eucalyptus-puun lehtiä ja sillä on eläinmaailman kovin takapuoli, jolla se voi kajauttaa dingo-koirankin kuoliaaksi! Koala ja vompatti eivät ole eläinmaailman älykköjä, mutta mitäpä sitä tarvitsisi kun vuorokaudesta neljä tuntia kuluu syömiseen ja loput nukkumiseen!

Australiassa on tällä hetkellä syksy eli ilmat alkaa kylmetä pikkuhiljaa. Täällä pohjoisessa sää on suomalaisen erittäin hyvän kesän kaltainen, eli lämpö on miellyttävä ja aurinko paistelee. Etelää kohti ilmat kuitenkin viilenee edelleen, eli Sydneyssa saattaa jo tulla paikoitellen vilukin... Jatkosuunnitelmista täällä ei juurikaan ole vielä selvyyttä, kuten tavallisesti, mutta ainahan nuo on ennen pitkää selvinneet... Aika kiva tunne elellä suunnittelematta paria päivää pitemmälle, suosittelemme! Ainoana johtoajatuksena on lento ulos maasta viimeistään 6. heinäkuuta Sydneysta, mutta saattaapi olla että sitäkin vielä siirretään. Ken elää, näkee! Lisää myöhemmin.

10 kommenttia:

Julia kirjoitti...

VIHDOIN!!! Ehdin jo huolestua kun ei teistä mitään kuulunut! Olette vissiin saaneet uuden kameran hommattua? Sen verran facesta luin että edellinen oli mennyt rikki!

Irina oon niin kade kun oot saanu maailman söpöimmän nallekarhun syliin!!

Voikaa hyvin!

Noora kirjoitti...

Loistavaa, saitte lottovoiton! Nyt vaan lähetätte kuitit mulle Suomeen ja mä laitan ne poikaystävän mukaan kun se heinäkuussa palaa Taiwaniin. Lupaan sitten tarjota illan kun törmätään Suomessa. =)

Asko & Irina kirjoitti...

Kaikille: Pieni blogi-väsymys iskenyt - taas, joten kommentoinnit ja kirjoittelut viivästyneet - SOLIII! Kommentoin samalla noihin edellisiin...
Julia: Uusi kamera hankittu, piristää kivasti matkabudjettia. Tosin saatiin ihan hyvä diili ja kamerankin pitäis olla OK, ainakin mitä MB:n arvosteluihin tulee. FUJI F70 EXR. Hintaa oli 200€ täällä. Kiitos Julia, noita kateellisia on jonoksi asti, mä vaan oon niin vastustamaton :)
Noora: Tulikin mieleen, että sulla vois olla kontakteja tuonne. Jos laitat osoitteen, niin laitetaan laput tulemaan.

Julia kirjoitti...

:DD Mä oikeesti tarkoitin sitä Koalaa enkä Asko suo, SOLIIII!!

Jussi kirjoitti...

Tere

Käykää nyt dyykkaamassa Valliriutalla! Vaikka vähän hintavampaa onkin. Muuten kaduttaa koko elämän verran . . .

ps. mitäs jos on sokee?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä asko oot nyt juottanut papukaijoille?? http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/06/1136283
Vai seurako tekee kaltaisekseen?
t. Hanna

Anonyymi kirjoitti...

Polli tahtoo kaljan . . .

Ausseissa eläimilläkin on mukavampaa!

J

Anne kirjoitti...

oi joi mikä loma KL:ssa! meillä odotellaan glamouria naapurimaan malliin, sillä viktuurian rinsessahäät koittaa viikon päästä. mutta teidän tarinanne hakkaa parhaimmatkin hääglamourit. eihän tuollaista elämää ole olemassakaan jos ei sininen veri virtaa...
alan epäillä että koko lähetys tapahtuu pasilan m-1 studiosta, ja asko on opetellut photoshopin taidot ja ..... snif!

Koittakaa kestää, mekin yritämme. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Ja meille on hankittu veneeseen mokkula että pystyn lukeman myös purjehdisreissujen aikana teidän juttuja! : )

Tällä hetkellä terveisiä Bockhamn laguunista Pernajan saaristossa! Hirveää myrskyä ja ajoittaista kaatosadetta täällä suojassa ja vesi laguunissa ruskeaa niin kun Suomenlahdella yleensä... Eli tyypillinen Suomen kesä!

t.marie

Asko & Irina kirjoitti...

Julia: Asko taitaa kyllä koaloiden temput ja ulkonäön, siksi varmaan erehtyi =).
Jussi: Joo, taitaa jäädä sukellukset väliin, täällä on niin paljon nähtävää ja tehtävää, ettei voi jäädä katumaan mitään tekemätöntä, kuten ei elämässä yleensäkään. Jostain joutuu tinkimämään siis. Ja joo, papukaijoillakin on täällä ihan kivaa, mutta olut on Filippiinejä hintavampaa.
Hanna: Ei olla tehty tosiaan mitään kaijoille... Itse ollaan oluset nautittu... Terveisiä kotiväelle!
Anne: Kivaa on ollut, muttei tuo ihan kuninkaallista ehkä ollut... Me kyllä pärjäillään, kuten sinäkin. Ilmoittele kokeiden tuloksista, ollaan peukut pystyssä!
Marie: Ihanaa kuulla susta/teistä. Onko Suomessakin laguuneja, odotan innolla reissua sinne teidän veneellä seuraavana kesänä (vink, vink!). Halauksia oikein roppakaupupalla, kiva että Mikki tuli perille =).