keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

19.-20.6.2010 Australia road trip osa IV, tunteet pelissä

Kuten sanottua Australiassa kaikki on isoa ja leveätä, joten "motarilla" joutuu välillä antamaan tilaa isottelijoille. Pitkin rantoja saavuimme Tannum Sandsiin. Taas uusi ranta ja yövyimme Botanic gardenissa ja vietimme juhannusta grillaten ja nautiskellen viiniä. Ja tämä kaikki vain viikon etuajassa. Toivottavasti tekstareilla meni viikko perille :)


Ja koska luulimme, että juhannusviikonloppu oli jo käsillä, juhlistimme sitä asiaan kuuluvin suomalaisin menoin, eli Nykänen-Tapola -meiningillä: alkuillasta lokoisaa ja romanttista, kunnes meni palkokasvi nenään toisella ja toiselle tuli nekkuun. Elikkäs siis Askolle komea musta silmä. Luonnollisesti otimme heti yhteyttä Seiskan luottotoimittajaamme siellä Suomessa ja onneksi Seiskalla onkin sivukonttori täällä itärannikolla ja saimmekin heti asian median tietoon. Nyt olemme sopineet jo hässäkän ja lyömätön linja on valittu, elikkäs ei tartte huolestua siellä kotosalla. (Ja nyt sitten näytetään sitä vitsikylttiä!) Totuus paljastuu myöhemmin tai sitten ei koskaan...

Älkää hyvät ihmiset uskoko Irriä, tulkaa pelastamaan mut täältä, help!!!

Taas kerran katselimme kateellisena, kun paikalliset kurvaavat kahdeksalta arkiaamuna aktiviteetteihin. Näin se lähtee työ/loma-aamu käyntiin täällä. Täällä se on yhtä yleistä kuin potkisi kelkalla töihin Suomessa ympäri vuoden. Itse karisteltiin (uni)hiekat silmistä yleisessä suihkussa. Täällä turisteja ja myös paikallisia hemmotellaan yleisillä ILMAISILLA vesikloseteilla. Joka niemessä ja notkossa on vedenlaskupiste. Täällä on tosiaan ymmärretty, että se on parempi pistää viemäreihin, koska vähintäänkin me miehet löydetään myös vaihtoehtoisia paikkoja ja sitten haju on kuin K-junan vessassa pe-la välisen yön ekstravuorossa. Ainoa miinus täällä löytyy suihkuista, joista tulee vain kylmää vettä. Ja taas maailma pelastuu, kun ei ihmiset lotraa puoltakaan minuuttia.

Saavuttuamme Maroochydoreen, joka hiljaisuudeltaan ja puitteiltaan muistutti hmmm...ehkäpä hienostununeita eläkeläiskortteleita Miamissa, alkoi taasen yöpaikan metsästys. Meikä oli kuski- ja Irri tissutteluvuorossa, joten päätimme harrastaa niin sanottua p-rallia. Olimme valitettavasti taas kerran ainoat hullut, vaikka kuinka yritimme soittaa hip & hoppia ikkunat auki. Eivät lähteneet mummot tai papat rollaattoreilla perään kiertämään huudeja. Parkkeerasimme automme ihan mukavaan paikkaan toisen Wicked campervanin seuraksi ja lähdimme kohti baaria, jossa voisi tsiigailla illan fudisotteluita. Olimme jo aikaisemmin tiedustelleet ainoasta auki olevasta baarista, että ovat tosiaan auki all-night long, joka meillä hämeessä kääntyisi noin niinku 24h. Saavuimme yhdeksältä paikalle ja tiskin takaa kuuluikin "viimeiset tilaukset"-huuto. No, kai se on jossain Los Angelesissa aamuyö... Paikka oli menossa kiinni siis jo kymmeneltä illalla, eikä kymmeneltä aamulla kuten otaksuimme. Lorvimme paikalla kuitenkin toisen puoliajan puoliväliin, jolloin peli oli jo paketissa. Eiku autoon nukkumaan.

Aamulenkin (+5), -pesun ja -kahvin jalkeen starttaamaan auto....naks naks naks. Jotta näin. Kylmä yö oli imaissut halpahallin akun Tuonelan puolelle. Siitä sitten viattomasti "lainamaan sokeria" toiselta Wicked-pariskunnalta ja ohimennnen kysäistä josko löytyisi akkukaapeleita. Meidän tuurilla kaapelit tietenkin löytyivät, jeess! Siinä kahvia ja pullaa mutustaessa saatiin muutamia todella hyviä vinkkejä mm. veneretkistä ja erilaisista puistoista brittipariskunnalta, kun olivat menossa päinvastaiseen suuntaan.

Loppupäiväksi Mooloolabaan (ei hitto naitä paikannimiä!) hankkimaan kauniin sunnuntaipäivän kunniaksi henkisiä ja fyysisiä kärsimyksiä. Eli totuus mustasta silmästä. Surffipöskyt jalkaan, bodyboard kainaloon ja kohti rantaa. Ensin hiukan auringonpalvontaa, jotta lämpö imeytyisi rasvakerrokseen, jonka jälkeen uskaltautuisi hyytävään veteen. Katselin muilta mallia ja huomasinheti useitakin virheellisiä tyylejä. No kukin tyylillään. Aallot vaikuttivat maltillisilta (ainakin kaukaa katsellessa), vaikkakin murtuivat turhankin nätisti. Vedestä aallot näyttivätkin jo isommilta. No, mutta vesihän on pehmeää, joten ei huolta. Muutaman onnistumisen ja useamman pesukone-efektin jälkeen (kylmäpesu) sain kunnon linkouksen päälle. Ei oikein taidot kohdanneet aaltojen kanssa. Pinta kuitenkin löytyi, vaikkakin bodyboard oli katkennut. No "henkinen" selkäranka ei vielä, joten kursin laudan kokoon ja merta päin. Muutaman yrityksen ja puolittaisen onnistumisen jälkeen kohtasin voittajani. 6-0 valtamerelle. Tällä kertaa henkinen selkäranka murtui, mutta onneksi ei oikea. Vaikka vesi on pehmeää, niin pohja ei niinkään. Päädyin pääedellä pohjaan ja kynsin tyyntämerta oikein kunnolla naama edellä. Onnekseni niskat taittui vain sivusuunnaassa, eikä tuo naama ollut kaksinen ennestäänkään. Ei paljon naurattanut pinnalle päästyäni. Lauta koipien välissä tunnustin tappioni ja ryömin takaisin lämmittelemään. Selvisin rytäkästä turvonneella poskella ja niskakivuilla, mutta henkinen kantti sai kyllä aimo kolauksen...

4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Ai sielläkin talvi on oikea talvi eikä +20 talvi. Hekotellen eläydyn matkantekoonne. Onneksi A on Hengissä moisen pohjakosketuksen jäljiltä. Piirretyissä ja elokuvissa sen laudan pyörittäminen aalloilla näyttää niin keposelta, ehkä siellä pitää tosiaan tovi jos toinenkin viettäää jotta kyntää tuulta eikä pohjaa.

Take care!

Anonyymi kirjoitti...

onpas mukavaa, kun päivityksiä on tullut näin tiheästi! :)

voi askoa, onneksi ei käynyt pahemmin!

täällä nautitaan uskomattoman lämpimistä kesäsäistä, tosin liisapetterin ansiosta meikäläinen on välillä aika piipussa, kuumuus ottaa voimille. ;)

viikko vielä töitä, sitten alkaa loma!

nauttikaahan te siellä, olette ajatuksissa!
<3 mia

Anonyymi kirjoitti...

Ylempi taho rankaisi bodyboardin valitsemisesta surffilaudan sijaan..! :D Hyvä, ettei tuon pahemmin käynyt!

.ilpo

Asko & Irina kirjoitti...

Anne: Sydneyssa paastiin jo pakkasen puolelle, vielakin hoyryaa hengitys. On se maapallon pyoriminen ihmeellinen asia.
Mia: Yritetaan saada vahan vauhtia naihin paivityksiin, kun paastiin pois tuolta internetin kehitysmaasta (AUS). Onni onnettomuudessa, mutta pyrkimys olisi viela paasta alloille.
Ilpo: Huomattiin, etta olet kotiutunut. Yyteriin "aalloille"? Toivottavasti ylempi taho ei suutu, jos vaihdan bodyboardin lumilautaan uudessa-Seelannissa...