maanantai 2. elokuuta 2010

14.-16.7.2010 Feejeexperience

Päästiin Pacific Harbouriin vain todetaksemme, että varauksemme haisukellukselle ei ollut mennyt läpi, koska olin epäonnistunut luottokorttitietojen lähettämisessä. Puolustukseni sanon, että firman lähettämä PDF-tiedosto ei ollut muokkauskelpoinen, joten yritin lähettää tiedot tekstitiedostona. No, joka tapauksessa soitettiin resortista itse uudestaan firmaan, koska resortin happamat respat eivät olleet kovin yhteistyöhaluisia järjestämään sukellusta. Resortti tekee yhteistyötä kyseisen sukellusfirman kanssa, mutta yhteistyö taitaa olla kovin yksipuolista. Sen lisäksi jouduttiin maksamaan puhelimen käytöstä, kaikkea kanssa. No, joku herra vastasi puhelimeen, eikä tiennyt juuri mitään ja käski palata asiaan, kun heidän internet-vastaava tulee töihin kello 16. Sama aika muuten, kun paikka menee kiinni. No, uusi soitto neljän maissa jälleen happamasta respasta. Varattu. Sitten kun ei ollut varattu, ei vastattu. Joten se siitä. Yritettiin vielä matkapuhelimeen, joka meni suoraan vastaajaan. Vau mitä asiakaspalvelua...

Ja resortti (ei kuvassa) ei osannut auttaa juuri mitenkään. Juteltiin Stephenin kanssa, joka oli tavattu aiemmin Levukassa. Hän oli aikoinaan yrittänyt monta viikkoa saada vastausta sähköpostitse samaisesta firmasta, jonka jälkeen vaihtoi firmaa. Että silleen. Heitettiin pyyhe kehiin. Seuraavana aamuna aamupalalla baarimies huuteli vielä haisukellukselle lähtijöitä puhelin kädessä, kun joku asiakas puuttui. Äkkiä yritettiin tunkea vielä mukaan. Soitto firmaan varmisti, että reissu on täynnä, eikä ole peruutuksia. Viimeinen veitsenkääntö haavassa oli, kun Caroline (osallistui päivän sukellukseen) kertoi myöhemmin sukelluksella olleen tilaa...Tunteet alkoivat olla pinnassa kuin vauvan sängyssä. Tämä juttu ei vaan ilmeisesti ollut tarkoitettu meille, olkoon sitten kohtalo tai joku...

Uprisingissa köllöteltiin päivät altaalla, työskenneltiin baaritiskillä, lenkkeiltiin rannalla, taputeltiin kaikkia mahdollisia eläimiä ja vietettiin aikaa Stephenin ja Carolinen kanssa. Torstai-iltana tavattiin uusi Feejee-porukka illallisella. Oppaana oli yltiöiloinen Jerry, sekä kuskina vanha uskollinen Willie. Kyydissä oli myös kaksi KiwieXperience kuskia/opasta: Ringo (mies) ja Flea (nainen). Olivat vähän niinkuin työ/huvimatkalla. Yhtiön palkallisina saivat matkan työsuhde-etuna. Lisäksi Flea on ammattivalokuvaaja, joka otti kuvia mahdollisesti seuraavaan FeeJeeX-esitteeseen. Josko meidänkin naamat/kropat kelpaisi? Ilta viettettiin seurustellen ja kokkoa katsellen...Seuraavana aamuna aikaisin (klo 7) bussiin ja kohti Suvaa. Yllättäen Willie tuntee puolet Fijin ihmisistä, joten kun bussi pysähtyy, joku tulee aina juttelemaan. Kyseisen henkilön parta on ehkä yksi tyylikkäimmistä/oudoimmista mitä olen nähnyt, joten ansaitsee kuvauksen. Muun varustuksen kanssa muistuttaa lähinnä naamioituvaa Hollywood staraa. Kukahan voisi olla? Suvasta mentiin maaseudulle kouluvierailulle, jota varten oltiin käyty ostoksilla kirjakaupassa ostamassa koulutarvikkeita. Tuossa muuten kuva kulkuvälineestämme (joku yrittää paniikinomaisesti ulos).

Koulussa vastaanotto oli odotetusti lämpöinen. Englannin kielen opettelu alkaa täällä heti kouluun mentyä, joten suurta kielimuuria ei ollut. Vierailu oli jokseenkin ikimuistoinen, joten kuvat puhukoon puolestaan. Valitettavasti blogimme kieltäytyy tätänykyä lataamasta videoita, prkl. Osaako joku auttaa? Ongelma kuuluu: "Suojataksemme tietokonetta suljemme ohjelman". Ensin tämä koski vain omia kansioitamme, mutta nyt myös internetsivustoa (blogspot) herjaa samaa. Tule apuun Anja!
Seuraavaksi menimme kylävierailulle, jossa piti olla ohjelmassa kava-seremonia ja bili-biliraftingiä, elikkäs koskenlaskua bambulautoilla. Tätä varten oli tarvittavat lahjukset (kavajuurta) hankittu, jotta saadaan tulla kylään ja käyttää koskea. No, kylän päällikkö oli päättänyt lähteä kokoukseen toiseen kylään, joten homma jäi kokonaan väliin. Pahkeinen! Uskaltauduttiin kuitenkin salavierailulle pyhään luolaan, mutta enempää en uskalla kertoa :/ Ennen seuraavaa majapaikkaa käytiin vielä virkistäytymässä joessa ja syömässä eväitä joentörmällä. Huomatkaa kuinka rusketus hoikentaa, muuten samankokoisia miehiä :)

Ja taas kerran nettiaika loppuuu...

Ei kommentteja: