tiistai 22. joulukuuta 2009

20.-23.12.2009 Melaka (22009km) & Pulau Penang (22429km), Malesia

Palasimme siis jälleen Malesiaan ja vietettyämme pari päivää pääkaupungissa, päätimme suunnata kulinarististen nautintojen äärelle Melakaan ennen siirtymistä joulun viettoon Penangin saarelle. Kuten blogista on selvinnyt, olemme kärsineet upeiden ruokakokemusten puuttumisesta jo kolmatta kuukautta, kun edellisten maiden keittiöt eivät ole kyenneet tyydyttämään meitä. Mutta osasimme aikaisempien kokemusten perusteella odottaa, että Malesia lunastaa odotuksemme.

Melakaan matkasimme siis bussilla. Malesian bussiliikenne ja tiethän ovat todella luksusta Indonesian jälkeen ja matka taittui parissa tunnissa moottoritietä pitkin. No, kulinaristinen matkamme alkoikin heti bussiasemalla nautittujen mäkkärin aterioiden myötä (okei, okei, voitte unohtaa äskeisen hehkutuksen kulinaristisista nautinnoista; ihmisiä mekin vain ollaan), sen verran kypsyneitä riisiin edelleen ollaan. Ja majapaikkaan päästyämme Irri ehdotti, että kokataan täällä omassa keittiössä. STOOOOOOOOP. Siinä vaiheessa otettiin järki takas pakkasesta ja suunnattiin ulos syömään.

Melaka on merkittävä kaupunki myös historiallisesti. Se oli 1300-luvulta alkaen yksi Aasian merkittävimmistä satamista ja sitä ovatkin useat suurvallat halajanneet ja hallinneet. Ensin vallassa olivat kiinalaiset , sitten portugalilaiset, hollantilaiset ja britit, jonka jälkeen japanilaiset ottivat kaupungin ja sataman haltuun toisen maailmansodan aikana. Tämän jälkeen britit nappasivat vallan takaisin aina Malesian itsenäistymiseen (1975) saakka. Perehdyimme kaupungin historiaan tutustumalla muun muassa merimuseoon.
Porukkaa on siis täällä riittänyt ja se lienee yksi syy siihen, että Melakalla on rikas ruokakulttuuri. Suurimpia herkkuja täällä on uskomattoman maukas Nonya Laksa, joka on nuudelikeittoa maustettuna laksalehdillä, tamariinimehulla ja kookosmaidolla. Sekaan heitetään kalapullia, tofua ja katkarapuja ja keitos on erinomainen. Hintakin halpa, vajaa euron kulhollinen. Voinemme suositella!

Melakassa viivyttiin kaksi päivää ja sieltä siirryttiin 22.12. Penangin saarelle, josta olimme varanneet hotellitasoisen majoituksen joulun pyhiksi. Myös Penang tunnetaan rikkaasta ruokakulttuuristaan ja ensimmäisenä iltana suuntasimmekin paikalliseen kalaravintolaan, jossa valittiin syötävät eriskummallisia ötököitä täynnä olevista kala-altaista ja pian olimmekin jo pökertyneitä makujen rikkaudesta ja ruoan suussa sulavuudesta. Hintatietoisille tiedoksi, että kala- ja äyriäsruokien nauttiminen on täällä edullista; 10 kpl tiikerirapuja vajaa 4 euroa.

Muuten Penangin oleilu on tähän mennessä sujunut viimeisiä jouluostoksia tehden ja pian hiljennymme myös täällä joulun viettoon omalla tavallamme. Näiden löpinöiden myötä haluamme toivottaa kaikille rakkaille, ystäville, tutuille ja ohikulkijoille riemukasta joulua täältä maailman ääristä!

Ps. Ihmettelen vaan, miten Joulupukki ehtii sinne Suomeen, kun näkyi lomailevan täällä? Ettei vaan lapset jäis ilman lahjoja!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jouluiset terveiset täältä lumisesta Vantaalta.
Lähettäkää se joulupukki suoralla lennolla,sen pitää ehtiä Nikinmäkeen aatoksi klo 16.00.
Yrittäkää nauttia joulusta vaikka se ei olekkaan valkoinen.
Jouluiset terv.iskä ja äiskä (Teuvo ja Raija)

Julia kirjoitti...

Ihanaa joulua sinne. Nauttikaa lämmöstä ja auringosta. Täällä hytistään lumimyrskyssä, hurraa!!

Voikaa hyvin!

Pian nähdään!

Annemi kirjoitti...

Joulurauhaa teillekin maailmankokijat. Erilainen kuin muut joulunne. Minulla on rauhallisin joulun aika takana ja edessa, mitä on vuosiin ollut. Kuvitelkaa että aikaa riitti vetää lapsia pulkalla kauppaan, jonne tarpominen kesti tunnin suuntaansa. Eli kolmen tunnin ulkoilureissu jonka autolla olisi hoitanut puolessa tunnissa. Lumi rauhoittaa kummasti.

Tulivuorenvalloitustanne oli hauska lukea. Kyllä tekin pistätte päätänne joka paikkaan... :D

Joulurauhaa ja muista Irri lauleskella paljon kauniita joululauluja paikallisten iloksi. Ehkä jopa tunnistavat jos heität ulkomaisia kappaleita. Laulusi on jokatapauksessa niin jumalaista että älä unohda tehdä sitä. Ääneen!

Halit
Annelta

Liisa Lindqvist kirjoitti...

Heips!
Joulun viettäminen tropiikissa on aina hieman outoa, muistan ekana jouluna kun neekeripukki kävi jakelemassa lahjoja Langawin lomapaikassa. Ei paleltu vaan hikoiltiin...kateellisena täällä kuuntelen teidän kulinaristisia nautintoja meinaan Penangin ruokakulttuuri on erityisen rikasta verrattuna yleisesti Malesian muihin osiin.

Kandee muuten juoda 100Plus-juomaa mitä saa ruokakaupoista, ainakin pysyy nestehukka kaukana kun niitä vetelee (niissä on suoloja ja muita tarpeellisia mineraaleja) ja makukin on hyvä. Mikäli tulee esim. vatsatauti, niin ekaks pitää yrittää tempaista litra semmoista naamaan ensiapuna, vinkki paikalliselta lääkäriltä.

Joulu on rauhaisa, kinkku on kypsää ja piparit paistettu. Pekkakin sai taas flunssan ja tietää et menee joulunpyhät niistäessä, ja meitsi on sit varmaan uuden vuoden kipeenä...

Selamat Natal!!

-Liisa & Pekka

Anonyymi kirjoitti...

Uskomattoman upeeta joulua teille sinne kauas!

T: JaanaT

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää jolua! Olitte mielessäni kun noin tunnin ajan yritin kaivaa lumesta jonkinlaista kävelyreittiä meidän pihaan...

t marie

Anonyymi kirjoitti...

terveisiä käpylästä, ollaan hautauduttu lumeen eikä päästä enää ulos...mites ois nyt se kämppien vaihto, me voitais vaihtaa teidän kanssa, sanotaan vaikka kuukaudeksi!? tai siihen saakka kunnes tää prkl:een lumisade loppuu, kokonaan!!
no ei, ihanaa kun on pakkasta ja lunta, mutta tosiaan meidän joulu on mennyt lumitöissä. aina kun saa raput ja käytävät luotua, melkeinpä saa aloittaa alusta...mutta kyllä tää aina loskakauden voittaa! eilen tosin mimmikään ei enää viitsinyt hypätä rappusilta alas, eihän sitä nyt jalkojaan viitsi kainaloita myöden lumeen kastella. :)
paljon terveisiä meiltä kaikilta ja mukavaa vuoden vaihteen odottelua, pian saattekin jo ensimmäiset vieraat suomesta sinne teidän seuraksi!
varmaan saadaan myös lukea enemmän teidän "erilaisesta joulusta"!?
halit, mia&ana&mimmi
ps. meillä ois noin 4 kg kinkkua jäljellä, te ette varmaan oo vielä saaneet osaanne, joten laitetaanko tulemaan postissa!?

Petra kirjoitti...

en ehtinyt/muistanut joultervehdystä laittaa mutta tässäpä tämä jälkikäteen :)
Nauttikaa joulunajasta paratiisissa!

Asko & Irina kirjoitti...

Teuvo ja Raija: Lähetettiin jouluaattona noin kello 13 Suomen aikaa. Kuvista päätellen päästeli tuli jalasten alla Nikinmäkeen ja ehti.
Julia: Täällä odotellaan, salmarin kuvat silmissä ;)
Anne: Eli kaikki pulkan kyytiin ja maailma pelastuu, ainakin hermot!
Liisa: Tosimies sairastaa lomilla. Jep kiitos taas vinkeistä. Vedin itsekin sata+ lasiin ja menin saunaan. Siitä seuraavassa päivityksessä. Melkein 3kk kärvistelty riisillä ja kalalla, joten täällä Malesiassa on kelvannut.
Jaana, Marie, Mia ja Petra: Kiiiiiitoksia kaikille joulun tervehdyksistä. Tervehdykset lämmittää enemmän kuin aurinko ;) Kinkku olis kiva, mutta ei taida olla niin ilmakuivattua, että kestäis lennon tänne, vai?

Anonyymi kirjoitti...

Rauhaisaa Jokivarresta

Telma 4v: "Minne Asko ja Irri lähti?..minusta olis kiva käydä lentokentällä"

Ei kulje kierreheitto vieläkään. Käytiin muuten kiinalaisessa ennen joulua aterialla. Riisiä jäi syömättä. Ajattelin Askoa

-Saku

Asko & Irina kirjoitti...

Sakke: Sympaattinen ele...Tuosta hyvästä jätän seuraavalla kerralla sinua vastaan kierreheiton käyttämättä ;)