sunnuntai 30. toukokuuta 2010
21.-24.5. Kuala Lumpur, Malesia & 25.5.-3.6.2010 Cairns/Townsville, Australia (64638km)
perjantai 21. toukokuuta 2010
16.-21.5.2010 Pulau Weh & Banda Aceh, Indonesia (58106km)
Päätettiin majoittua saarella Gapangin rannalle, jolla oli muun muassa Lumba Lumba-sukelluskoulu, jonne ajattelimme mennä sukeltamaan. Itse ranta oli hiljainen, kuten muukin Wehin saari ja ainoa paikka, jossa muita kuin paikallisia näki, oli sukelluskeskus. Saatiin myös viestitettyä naamakirjan kautta Laetitialle, joka oli kuin olikin matkalla samaiselle saarelle. Jihuu!
Sumatra oli upea kokemus, matkustamisen vaikeudesta huolimatta tai ehkä juuri siksi... Jätämme siis tälle kauniille saarelle heit ja suuntaamme Lanin ja Gregin vieraiksi Kuala Lumpuriin. Kettu kuittaa saarelta, over and out!
keskiviikko 19. toukokuuta 2010
13.-16.5.2010 Bukit Lawang, Indonesia (57533km)
Oltiin katsottu opaskirjasesta, että täällä olisi mahdollisuus tehdä viidakkovaellus ja yöpyminen viidakossa kohtuullisen rapeaan 45 dollarin hintaan. Hinnasta ei kuulemma voisi tinkiä... Paikalle saavuttaessa hinta olikin vain noin kolminkertaistunut, joten meinattiin suosiolla jättää vaellukset väliin. Mietittiin, että ollaan jo ehditty tällä reissulla nähdä ja kokea kaikenlaista: viidakkoa, hienoja eläinkokemuksia villien luontokappaleiden toimesta, sekä trekkaamista. Joten mietittiin, tuoko tällainen reissu mitään uutta matkapäiväkirjaan. Vaikka hinnat piti olla fiksattu, onnistuimme tinkaamalla (siis istuimme kahvia juoden ja miettien kohteliasta tapaa kieltäytyä, oppaat sen kun tiputti hintaa kun tunnit kului...) laskemaan hintaa sen verran kohtuulliseksi, että päätimme lähteä reissuun.
tiistai 11. toukokuuta 2010
8.-12.5.2010 Danau Toba, Indonesia (57193km)
Ja vielä hetkeksi takaisin itse asiaan: muutama päivä täällä järvellä meni kuin siivillä. Edes Pohjois-Sumatralla tapahtunut maanjäristys ei tuntunut täällä, tieto tuli lähinnä malesialaiselta kaverilta. No, hyvä näin, sellaista lisäjännitystä ei matkailuun ole tarvis saada. Täältä suunnataan kohti pöpelikköä, elikkäs orankeja katsastamaan Bukit Lawangiin. Siitä lisää seuraavassa.
perjantai 7. toukokuuta 2010
2.-7.5.2010 Pulau Batam, Pekanbaru & Bukittingi, Indonesia (56743km)
Lauttamatka (Bohol-Cebu) oli siis leppoisa, lukuunottamatta Ave-Maria rukouksia, joita saneltiin kaiuttimista aina, kun aallon korkeus ylitti 20cm!!! Kannattaisikohan tuokin aika pidellä ruorista kiinni, eikä käsiä ristissä? Filippiineillä on kuulemma 7107 saarta vai oliko se uimataitoisten määrä, vai miten se oli? Ja oikeasti sää oli niin hyvä, että Jussi & Joni olisi uinut tuon matkan heittämällä. Silmät kiinni. Edestakaisin. Ja vieläpä selvinpäin. Valitettavasti lento Singaporeen oli hiukan pomppuisa ja kun peppu alkoi nousta penkistä vuoristoradan tyyliin, niin rukoukset alkoivat kaikua matkustajien toimesta. Ei siis lentokapun toimesta tällä kertaa. No, viestit meni läpi ja perille päästiin.
Filippiineiltä lähtiessä oli suunnitelmana, että...ööö...ei ole suunnitelmaa! Tiedettiin, että lauttamatkan jälkeen edessä oli 4 tunnin lento Singaporeen ja luultavimmin yö lentokentällä. No, Singiksen kenttä on OK ja ajattelimme yöpyä lentokentän sisäpuolella, jossa on palveluja, kokolattiamattoa yöpymistä varten, sekä ilmaista internettiä tarjolla. Tämä tietenkin, jos saavut pääterminaaliin. Ja voitte arvata saavuttiinko? Tajusimme tilanteen vasta lentokoneessa, että Cebu lentää budjettiterminaaliin. Päätettiin siis vasta Sinkkilän lentokentällä heikkojen yöunien ja kolikonheiton jälkeen suunnata Sumatralle ottamalla lautta Riau-saarille, Batamille ja siitä aina edelleen eteenpäin Sumatralle saakka. Lautta Sinkkilästä Batamin satamakaupunkiin, Sekupangiin, kestää vain noin kolme varttia. Yövyttiin Batamilla jopa kaksi päivää korjaten univelkoja ja hoidellen asioita. Muutoin paikasta ei paljon sanottavaa.
Batamilta lähdettiin hyvien yöunien jälkeen kohti Pekanbarua, joka on lähin suurempi kaupunki saavuttaessa Sumatran saarelle. Ja olikin ehtinyt unohtua, miten aikaa vievää ja vaivalloista matkustaminen on Indonesiassa verrattuna muuhun Aasiaan. Täällä kun etäisyydet on hirvittäviä. Esimerkiksi Sumatra on maailman kuudenneksi suurin saari, pinta-alaltaan vajaat 500 000 neliökilometriä ja vuorta ja jos jonkinlaista kanjonia on vaikka muille jakaa. Joten lähdimme Batamilta Pekanbaruun lautalla ja jostain syystä olimme saaneet pieniin (herne)päihimme ajatuksen, että matka kaupunkiin kestäisi kokonaisuudessaan kuutisen tuntia. No, kyse olikin vain lauttamatkan pituudesta, jonka jälkeen jatkettiinkin bussilla saman verran :/
Perillä paljastui bussifirman todellinen luonto. Päätepysäkki oli syrjäseudulla kaupungin ulkopuolella, eikä todellakaan pääterminaalissa, kuten olivat puhuneet. "Bussifirman" pihalla päristelivät lähinnä paikalliset ojec-kuskit (mopotaksit) tarjoten ylihintaisia kyytejään kaupunkiin tai majapaikkoihin. Meille jäi valinnaksi maksaa joko suunnilleen yhden yön yöpymisen hintainen taksikyyti keskustaan tai jatkaa suoraan Bukittingiin, noin 8 tuntia lisää bussilla. Kumpikin vaihtoehto oli huono, mutta Irrillä hella napsui sen verran isoilla luvuilla, että jätettiin taksikyydit väliin ja jatkettiin pikkubussilla eteenpäin. Kyllä suoraan sanoen otti päähän, olimmehan juuri noin tunti sitten todenneet, ettei peppu enempää kestäisikään. Mutta ihminenhän taipuu ja ajan myötä tottuu mihin tahansa ja olihan siinä bussimatkalla aikaa sulatella kiukkua. Kiukku kuitenkin laantui kuin taikaiskusta, kun ensimmäisellä taukopaikalla (noin puolen tunnin ajon jälkeen, ei ihme että matkaan menee kahdeksan tuntia!) paikallisen kahvilan isäntä halusi kuvata Irrin noin 10-vuotiaan poikansa kanssa. Liekö esittelee Irrin poikansa tulevana vaimona? Sitä ystävällisyyden ja hymyjen määrää, kiukku katosi ja huijaritaksikuskit unohtui. Kyllä nämä ihmiset on ihmeellisiä!
Bussi, jolla matkaa taitettiin, oli jostain syystä (niin, kuka yöllä matkustaisi??) puolityhjä/-täynnä ja mahduimme hiukan levyttämään, mitä sitä nyt pomppimiselta ehti. Usean pysähdyksen (mm. renkaiden täyttöä, jalkapallomatsin seurantaa matkustajien odottaessa bussissa jne.) jälkeen rahastaja ilmoitti, että olemme päämäärässämme. Bussi pysähtyi pienelle kioskille ja kello oli noin neljä aamuyöstä. Ei karttaa, ei hajuakaan missä päin kaupunkia ollaan, eikä kykyä selvittää asiaa bahasa indonesialla. Noin puolenkymmenen paikallisen avustuksella selvisi, että bussi oli aikeissa jättää meidät viiden kilometrin päähän keskustasta. Emme suostuneet jäämään ja jatkoimme eteenpäin, mutta ensimmäisen majoituspaikan kohdalla, noin kilometri matkan jatkumisen jälkeen, meidät hätistettiin bussista (tai Irri hätäpäissään hyppäsi pois). Siinä sitten oltiin pestyn k.... kanssa ja edelleen selvästi ainakin parin kilometrin päässä citistä.
Kyseisen kahvin kilohinta on täällä huimat 150 Amerikan dollaria. Erikoiseksi kahvin tekee se, että kahvipavut käyvät läpi sivettikissan (luwak) suoliston ja siten saavat aivan erinomaisen maun. Kuvassa nainen siis esittelee sitä ihteään, elikkäs kissanpaskaa, josta sitten väännetään maailman kalleinta kahvia ja länsimaalaiset kahviconnoisseurit pikkurilli pystyssä kehuvat "kahvin" nyansseja. Kuten mekin. Kylla sitä ihminen on olevinaan tai vaan tyhmä. Nyt siellä kotikokit voivatkin alkaa kerätä norjalaisen metsäkissan tai ocicattien kissanhiekasta "sattumat" ja keitellä kahvia ylioppilasjuhliin. Ja vot!
2. Kissat ovat yöeläimiä ja syövät naturaaleissa olosuhteissa kahvinpavut vain tiettyyn kellonlyömään keskellä yötä (vähintäänkin Mozartin 9. sinfonian säestyksellä).
3. Kissat valitsevat naturaaleissa oloissa vain parhaimmat, juuri oikeassa kypsyysasteessa olevat hedelmät.
Ja nämä Lutherin teesit, jotka myös R. Pauligin kotioveen on naulattu, eivät tietenkään toteudu tarhaolosuhteissa ja todelliselle kahviammattilaiselle ero on kuin Mietaan ja Wassbergin 15km hiihdossa. Minimaalinen, mutta HYVIN merkittävä. Kahvia on muuten mahdollista tilata myös netistä suoraan tuottajalta. Luultavasti $15/100g+postikulut, joten eikun pannu porisemaan ja postimies Patea odottelemaan. Varokaa kahdesti soittavia postimiehiä :)
Ja lopuksi vielä viikon erikoinen: Mikäs se siinä?
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)