lauantai 17. lokakuuta 2009

18.10.2009 Koh Samet (11657km)


Saavuttiin Koh Sametille rentoutumaan Bangkokin vilinan jalkeen perjantaina. Matka taittui muiden turrejen vanavedessa ja oltiin kuin karjalauma, jota kuljetettiin laumassa paikasta toiseen. Tottakai matkan aikana poikettiin paikalliseen Helin matkoihin, jossa turreille myytiin vene- ja tulevia bussilippuja. Arveltiin, etta samapa tuo kai on ja ostettiin jo tuleva bussimatka saarelta poispain. Laiva saarelle menoa varten oli lastattu kananmunilla, oluella ja parillakymmenella turistilla paikallisten lisaksi. Perille onneksi paastiin.

Tuntuu taalla saarella olevan off-season viela toistaiseksi, kun paikat on tyhjillaan. Majoituttiin tutkailun jalkeen Jeb's –nimiseen mestaan, jossa huone tuulettimella kustansi 300 bahtia eli noin 6 euroa yolta. Saa taalla on vaihteleva, mutta tasaisen lammin ja kostea. Selvasti ollaan viela sadekaudella, kun tiet on mutaisia ja kuuroja tulee, seka ukkonen jyrahtelee. Sade ei taalla haittaa yhtaan, painvastoin se viilentaa mukavasti, kun muuten lamm๖t pyyhkii yli 30 astetta.

Tanaan kayteltiin taas lempivehjettamme, eli jalkoja liikkumiseen. Saari on noin 5 km pitka ja kierrettiin sita melkomoinen matka. Tuloksena karventyneet olkapaat ja naama (ei tainnut karoteenipillerit tehota…). Snorklailu- ja sukellusmahdollisuudet on taalla huonot ja snorklatessakin huomasi, etta nakyvyys on viiden metrin luokkaa. Mistaan kalapaljoudesta ei my๖skaan voi puhua, muuten kuin rantagrilleissa iltaisin.

Ravintolassa tilaaminen taalla Thaimaassa on melko jannittavaa, koska oikeastaan koskaan ei tieda, mita loppujen lopuksi saa eteensa. Huolimatta siita, etta osoittaa listalta mita haluaa, jostain syysta usein kuitenkin tulee aivan jotain muuta, josta ei tuntunut olevan puhettakaan. Kuten tanaan, kun tilattiin katkarapuja (prawns), niin tuli sitten kuitenkin possua (pork). No, ehka tuo aantaminen sitten kuulostaa samalta paikallisista. Onneksi ruoat on halpoja, annos alle euron. Taalla saarella tosin on hiukan kalliimpaa, Bangkokissa hyvaa katuruokaa saa 30 bahtilla eli noin 60 centilla. Eipa taalla saarella tosiaan paljoa muuta tekemista ole, kuin nauttia auringosta ja meresta ja syoda hyvin. Ei se tosin nyt niin huonolta kuulosta…

Suunnitelmissa viipya taalla viela muutama paiva ja siirtya sitten bussilla etelaan Tratin kaupunkiin, josta rajan yli Cambodzaan ja aikanaan Mekongin rannoille. Tanaan aloitetaan Lariam-kuuri malarian estolaakitykseksi, joten katsotaan alkaako paasta vipata. Seuraavien viikkojen kirjoituksia lukiessa voitte pitaa sitten mielessa laakityksen vaikutuksen niihin.

APUA, ainakin 1 paiva viime kirjoituksesta. Kotivaki tulee kohta linjoja pitkin :) Taalta ei oikeasti mitaan uutta. Lahinna siis kirjoitetaan usein, ettei kotivaki hermostu, sisallosta viis. Paitsi. Kavin lenkilla, siis J-U-O-K-S-E-M-A-S-S-A. Voiko aikaansa enaa kuumassa paratiisissa jarjettomammin kayttaa? Seuraukset: Metsanjumala rankaisi ja hy๖kkasi puun muodossa keskelle tieta. Seurauksena reidessa komeilee about 10cm kokoinen mustelma. Oli muuten vikkela, noin niinku puuksi. Lisaksi Ahti viilteli isovarpaaseen. Kylla se valkoinen mies vaan on heikkoa tekoa. Oli muuten jo toinen juoksulenkki. Edellisella kerralla Bangkokissa kiersin ”urheilukenttaa”, jossa oli meneillaan paikallisen Kauko Juhantalon tukikokous. Eik๖s tuo Taksin Sinawatra ollut se paikallinen roisto, vai miten se meni?

Niin ja kiitokset Sonjalle ja Camleelle (from USA) seurasta. Ja jos kaytatte kaannosohjelmaa, niin ne collegepartyt olikin meidan hotellilla. Paikalla satoja thainuoria, ilmaista viinaa ja juhlat jatkuivat aamun pikkutunneille. Lue: Juhlista ei tietoakaan ja mentiin suoraan nukkumaan?

Ai niin paikalliset on hulluina tollasiin poseeraus rantakuviin. Yksi mallaa hiekalla tai meressa ja 4 jarjestelmakameraa laulaa ja sitten vaihdetaan ”uhria”. Muistuttaa perinteista japanilaista ”lomanviettoa”. Kettu kuittaa: Over and Out.

4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Hip, hei, ehdittiin jo huolestua että oliko paratiisi niin henkeäsalpaava että kotimaa unohtui het kertaheitolla. Olenko tulkinnut rivien välejä oikein, ette ihan ole omassa elementissänne ollessanne muiden turistien joukkoa. Odotan innolla kun pääsette kunnolla eräretkeilemään ja tutustumaan paikallisiin immeisiin.

Juosta kannattaa aina. Koskaan ei tiedä milloin vikkelille jaloille tulee käyttöä. Ja vain tekevälle sattuu. Toivon etten lue reissustanne kertomuksen makuuhaavoista...

Kampotsa (näin kauniisti lausuma-asussaan) on sitten hiukan vieraampaa meille massaturistisurajillenne. Odotellaan raporttia siltä puolelta rajaa.

t.Anne

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin on kivaa, sataa räntää ja on pimeää. Huomenna mennään Tuomiaron kanssa haukijahtiin Inkooseen.

Risto

Asko & Irina kirjoitti...

Juu, ei ne hauet täällä niin viihdykään. Kireitä siimoja...

Jock kirjoitti...

Moikka, Terkkuja lämpöseen. Täällä sataa räntää, jee.

Siitä Kampotsaan menosta sen verran että bussi kyydityksistä on kohtalaisen huonoja kokemuksia.

http://jabber.blogeasy.com/article.view.run?articleID=103175

Ei menty Tratin kautta vaan pohjoisempaa Poipetista. Toivottavasti teille on mukavampi kyyti. Tiet ovat tuskin parantuneet, koska Kampotsan valtion tielaitoksen päällikkö omistaa Kampotsa - Thaimaa väliä lentävän lentoyhtiön. Ei ole kaverilla intresseissä ollut teitä parannella. Toki halvan taksin voi napata mistä vaan.

Muuten suosittelen Kampotsaa kovasti, kulttuuria, mukavaa väkeä ja oikein hyvää ruokaa. Mukavaa matkanjatkoa.
t. Jari ja Minna