perjantai 23. lokakuuta 2009

21.-25.10.2009 Kampot ja Kep (12026km)


Oleiltiin täällä Kampotissa muutama päivä. Ihan kiva pikkukaupunki. Pitäisi kuulemma olla paljon ranskalaistyylisiä rakennuksia täällä. No, voidaan ennemmin ehkä puhua rakennusten jäänteistä, sen verran ränsistyneitä ovat. Leppoisa meininki ja kovin turvallista on liikkua pimeälläkin. Isoja gekkoja loytyy, kuvassa oleva oli toista metria pitka ja lihava kuin mika...

Pari päivää vietettiin mopedin selässä ajellen pitkin lähitienoita. Uitiin paikallisilla vesiputouksilla, joissa vesi putosi tosin aika matalalta, jos nyt ollenkaan, vaikka sadekausi onkin. No, vesi oli viileaa ja lapset kalastivat joella, mahtoivatko saada jotain...

Kampot on kuuluisa pippuristaan, joten voidaan ehkä sanoa, että nyt ollaan menty niin pitkälle kuin pippuri kasvaa (tosin toinen samanlainen paikka on kyllä Borneolla...). Yritettiin eilen löytää pippuriviljelmät, mutta kun oli käytössä paikalliset summittaiset kartat, ei onnistuttu. Mopoilu oli edullista, menopelin sai alle 5 dollarilla päivä.

Vierailtiin myös Kepin rantakaupungissa, joka on noin 25km täältä Kampotista. Aikanaan Kep oli ranskalaisen eliitin lomanviettopaikka huviloineen ja rantoineen. Jäljellä on tänään unelias rantakaupunki hienoine huviloiden raunioineen. Kepissa ei ole kunnollista hiekkarantaa, vaikka meren äärellä onkin, aikanaan hiekkaa nimittäin lahdattiin läheiseen Sihanoukvillen kaupunkiin.

Täällä liikkuessa (erityisesti kaupungin ulkopuolella) lapset ovat hyvin kiinnostuneita meistä valkkareista. He haluavat harjoitella englanninkielen taitojaan ja tulevat kyselemään nimiä, ollaanko naimisissa ja mitkä on nimet ja iät. Koko ajan saa vähintään huudella hellouta. Oikein kivoja pikkuveitikoita!

Tämä muutama päivä täällä rauhassa on varmaan oikein hyvä valmistelu Phnom Penhia varten, sillä siellä onkin sitten ihan päinvastainen meininki. Aiemmin ollaan siellä vietetty vain päivä, mutta nyt pitänee viettää useampi, koska joudumme varmaan hoitamaan Laosin viisumit lähetystöstä. Rajalta, jonka kautta poistutaan maasta, niitä ei saa. Eilisen lehdessä oli justiinsa juttu, että australialainen ja eteläamerikkalainen oli ryöstetty keskellä kaupunkia Phnom Penhissa. Karmeinta jutussa oli, että ryöstäjät oli alkaneet ammuskella, onneksi kuitenkaan kehenkään ei ollut osunut. Joten tämä mielessä aiomme liikkua pääkaupungissa.

3 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Yrittäkäähän olla nyt TOOSI varovaisia siellä. Ei ehkä kannattaisi kaikkia kauheuksia tässä kertoa, täällä menee nyt varmaan yöunet muutamalta vanhemmalta henkilöltä:). Vaikka oikeesti missä vaan voi tapahtua mitä vaan, kuten hyvin tiedämme. Toi lisko näytti kuvassa tosi pieneltä ja söpöltä. Koon tiedon jälkeen ei ehkä enää niin söpöltä. Voisko vaikka seuraavan kerran Irri mennä makaamaan kuvattavan eläimen vierelle, niin saataisiin kokoluokka paremmin selville. Irrillä kun on jo kokemusta erinäisistä poseerauksista!

Liisa Lindqvist kirjoitti...

Mä olen ton liskon kanssa tehnyt aiemminkin tuttavuutta, se on paikallisten kielellä "Tuké" tai "Tukee". Et mä vihaan kaikkia gekkoista ylöspäin olevia häntäheikkejä. Nimimerkillä: Ei enää ikinä gekkoja kotieläimiksi.

Asko & Irina kirjoitti...

Marika: Irri nyt aina liioittelee noita vaaroja, kuten myos liskon kokoa. Kyllahan saa tiedat noi pikkusiskot :) Toista iltaa vietetaan Phnom Penissa ja turvallisin mielin.
Liisa: Katsopa tarkemmin sinne sohvan perukoille, ettei siella vaan makais Gekkoa isompi hantaheikki :D