sunnuntai 25. lokakuuta 2009

24.10.2009 Bokor Hill Station (12026km)

Bokor (1080m) valloitettu (just another day at the office for Asko), eli helppo homma. NOT. Liekö riippumaton naru tiennyt totuuden vai olivatko Kampotit jyrkentäneet yön aikana rinnettä. No joka tapauksessa sekalainen (us, uk, hol, aus ja FIN) ja iloinen 10 hengen valloitusjoukkomme lähti liikkeelle heti aamutuimaan (7.30) viereisen nyppylän juurelle. Sen jälkeen matkaa tehtiin noin 3 tuntia (671m ylöspäin) kävellen suhteellisen jyrkkiä nousuja metsän keskellä. Itse lähdin taktikoimaan kuin Risto Ulmala Seoulin olympialaisissa. Alussa jättäydyn jälkijoukkouhin, josta sitten lopussa isken herkän kirin turvin ohi. No tulos oli about sama kuin Ristolla, eli kun kärki pääsi maaliin, olin noin kierroksen jäljessä. Liekö vaan matka loppunut kesken...

Tästä jatkettiin matkaa pick-upin kyydissä, joka osoittautuikin reissun ikävämmäksi osuudeksi, vajaan tunnin verran nelivetoa. Liekö tunto palannut vasempaan pakaraan vieläkään? Itse huipulta avautui kyllä hienot näkymät, mutta eihän kameran läpi näytä miltään, joten en edes yritä. Huipulla on raunioita aiemmin sijainneesta ranskalaisesta hienostohotellista 1900-luvun alkupuolelta. Lisäksi löytyi kasinon ja kirkon jänteet, yms. Nämä olivatkin parhaiten säilyneitä rakennuksia koko Kampotin alueella. Kyllä ranskalaisen kerman on kelvannut loikoilla mestoilla, upea paikka.


Sittemmin se hylättiin Vietnamin sodan ja punakhmeerien hallinnon seurauksena. Mutta eipäs huolta, paikalle on suunniteltu usean sadan huoneen luksushotellia kaikkine vimpautuksineen. Valmistusaikataulu tällä Taj Mahalilla kuulemma 20 vuotta. Tällä hetkellä oli tosin vasta osa perustuksista paikalla. Piirrosten mukaan tulee viemään useita neliökilometrejä vuoren alasta. Osaa ne hurjat täälläkin, eli aivan sairasta. Luulen, että homma tulee olemaan täysi pannukakku, eikä valmistu koskaan. Onpahan taas lisää raunioita mitä ihmetellä.

Vielä kun sama matka tultiin alaspäin, olin 2 oluen ja ruuan jälkeen valmista kamaa petiin. Ja tänä aamuna tultiin 5 tuntia tänne Phnom Peniin. Ja bussissa tietenkin aussi-pariskunta, kuten edellisen päivän Bokor-vuorilla ja kuten sitä edellisenä päivänä, ja jne. :) Ei päivää ilman ausseja täällä Kambodzassa. Mutta mukava näin. Mutta nyt lähdetään iltatorille. Viikon päästä täällä olisi suuri Vesi-festivaali (Tonle Sapin varrella), jolloin ois hulinaa. Katsotaan ollaanko siihen asti.

Ai niin. Ja paadyttiin samaan hotelliin kuin 5 vuotta sitten ja vielapa SAMA huone. Ainoa ero, ettei kylpyhuoneen valo toimi. Kylla se Karma tietaa - paremmin kuin Jorma. Huomenna menee muuten huone vaihtoon.

1 kommentti:

Julia kirjoitti...

Wautsi wau, Asko! Toivottavasti ette oo kauheen urheilupainoitteista lomaa suunnitellu mulle :) Toki, voidaan vähän urheilla jonain päivänä, onhan meillä yli 2 viikkoa aikaa. Ja shoppailuhan on myös tunnettu urheilulaji :)

Täällä sataa, tulee ja on pimeetä. Perus settiä siis! Pitäkää lystiä, c u soon!!P.S Lähden nykkiin jouluostoksille Petrin kanssa joulukuussa (4 päivää). JEI!!